ELIMINAREA CONDENSULUI

Primul obiectiv al termosistemului EIOS este eliminarea oricărui potențial al formării condensului și fenomenelor nedorite asociate, prin aplicarea Principiului Evitării Condensului.

EIOS este primul termosistem care aplicat la exteriorul (sau interiorul) unui perete de incintă realizează eliminarea completă a condensului și uscarea peretelui.
Acest deziderat este posibil prin aplicarea în practică a Principiului Evitării Condensului (PEC), având la bază realizarea unui Ansamblu termo-Izolant Ne-Permisiv (AI-NP), care prevede eliminarea transferului de aer/vapori într-o izolație termică aplicată continuu unui element de anvelopă.


EIOS Thermosystem oferă o altă viziune asupra izolării termice și folosirii materialelor termoizolante fiind:

EIOS realizează punerea în practică a obiectivelor subliniate și de asemenea inițiază o campanie de informare corectă asupra realității problemelor și dezinformării legate de izolațiile termice. Eficientizarea energetică a construcțiilor a devenit un obiectiv primordial la scară planetară iar izolațiile termice ocupă primul loc în reducerea consumului de energie și a amprentei de carbon asupra mediului. Așadar, se impune adoptarea soluțiilor corecte, sustenabile, durabile și ecologice. 

Problema nerezolvată a umidității în pereții anvelopă ai oricarei case sau construcții are un sfârșit! Indiferent dacă apa pătrunde în pereții unei construcții prin migrarea vaporilor și condens sau prin intrări directe și capilaritate, EIOS este primul sistem de construire care revendică eliminarea completă a acestor probleme.

Conceptul Fără Umiditate bazat pe PEC înlocuiește vechiul concept de control al umidității, care presupune reducerea condensului prin aplicarea barierelor de vapori, prin includerea straturilor de aer și a ventilației în configurația peretelui, în scopul gestionării umidității în anvelopa clădirilor.

Apa trece prin bariere sub diferite forme, dar întotdeauna din cauza unor forțe. Conducerea poate fi gravitațională, capilară, apă împinsă de vânt sau forțele de presiune (diferența de presiune a aerului/vaporilor) care apar datorită diferențelor de temperatură dintre spațiul condiționat și mediul exterior. Apa provine în interiorul pereților din cauza unor forțe, dar atunci când se așteaptă uscarea lipsesc forțele care să conducă apa și vaporii afară din pereți. În plus, cu cât peretele este mai etanș la aer/vapori și căptușit cu folii sau membrane (ex. bariere de vapori, gleturi + lavabile, tapet, etc), cu atât crește riscul de acumulare a umidității și dezvoltare a mucegaiurilor.

S-a demonstrat până acum că problema umidității în pereți nu este rezolvată de barierele de aer/vapori combinate cu izolații permeabile la aer, flux de aer prin pereți, sisteme de drenaj sau sisteme de ventilație a pereților. Apa care încă dăunează clădirilor este numită științific ”umiditate remanentă” sau ”apă de intruziune” etc, când de fapt bariera de vapori devine un plan de condensare în diferite situații termice și descarcă ultimii vapori ai fluxului care nu au condensat pe/în alte materiale care ajung la temperatura punctului de roua. Această umiditate este întotdeauna împiedicată să se usuce de către bariera de vapori. Drenarea umidității de asemenea nu funcționează. Fiecare material poros absoarbe apă. Această apă nu se va scurge până când materialul nu este saturat, conținând 100% umiditatea care o poate conține materialul ...

Acumularea de umiditate are ca rezultat dezvoltarea mucegaiului interstițial (în perete), deteriorarea calității aerului interior, degradarea structurii și a finisajelor, cheltuieli de întreținere și reparații, durată de viață mai scurtă și scăderea valorii clădirii.

Problemele pot fi văzute oriunde, mai ales când sunt necesare reparații și renovări.

Asta e realitatea în timp ce sfatul specialiștilor este de a respecta reglementările publicate și îndrumările privind instalarea izolației în combinație cu barierele de aer/vapori și permeabilitatea materialelor în pereți pentru a controla umiditatea ...

În schimb, EIOS este realizat personalizat pentru fiecare casă/clădire ca sistem de izolație AI-NP care este 100% impermeabil la apă, 100% etanș la aer și 99,9% impermeabil la vapori, astfel încât să nu existe nici o formă de apă în izolație.

EIOS Thermosystem este o izolație continuă și etanșă la vapori aplicată clădirii, inclusiv intersecțiile cu ferestre/uși și alte elemente în pereți, astfel încât să se elimine orice difuzie de vapori.

EIOS Thermosystem separă complet mediile cu temperaturi diferite, astfel încât elementul structural al clădirii este în întregime într-un singur mediu. EIOS este de obicei instalat pe exterior. Scopul este ca elementul structural să aibă aceeași temperatură cu vaporii din interior, astfel încât să nu se poată produce condens. Punctul de rouă al vaporilor din aerul cald este întotdeauna în interiorul izolației nepermisive EIOS, detașat de suprafața interioară (substratul EIOS), care nu devine zonă sau suprafață de condensare, conform PEC.

Împreună cu impermeabilitatea la apă și etanșeitatea totală la aer/vapori, EIOS Thermosystem rezolvă toate problemele de umiditate care vă pot afecta casa/clădirea. Aceasta are o perspectivă nelimitată.

Dacă aplicarea în practică a PEC înseamnă evitarea totală a condensului și eliminarea problemelor de umiditate, realizarea AI-NP aduce un alt avantaj, cel al aplicării nealterate a parametrilor de transfer termic. Transmitanța și rezistența termică (U, R) sunt realizate în mod REAL, fără reduceri datorate convecției, ventilării izolațiilor, infiltrațiilor de aer, umezirii sau punților termice, etc.

Casa EIOS reprezintă noul concept inițiat de EIOS numit Umiditate Zero (zero condens, mucegai și degradare) pentru toate construcțiile. Acest concept prevede împărțirea pereților anvelopă în două categorii de concepere și realizare:

Dacă Pereții Minerali Insensibili la Umiditate funcționeaza destul de bine și fără probleme cu izolare exterioară permeabilă, în schimb Pereții Neminerali Sensibili la Umiditate, în sistemul clasic de control al umiditații sunt expuși hazardului acumulării de umiditate cu consecințele binecunoscute: egrasie, mucegai și degradare.

PEC rezolvă în totalitate problema condensării și problemele de etanșeitate și umezire din alte surse ale acțiunii mediului înconjurător, făcând din structurile cu Pereți Neminerali Sensibili la Umiditate categoria cea mai sigură, sănătoasă și sustenabilă; Casa cu Umiditate Zero.

 Pentru punerea în practică a PEC, Pereții Neminerali Sensibili la Umiditate trebuiesc proiectați și executați având în vedere două elemente:

Aplicarea conceptului Umiditate Zero nu trebuie să ridice costurile de construcție ci din contra, Casa EIOS poate avea un preț mai mic prin reducerea sau eliminarea unor elemente cum ar fi bariera de vapori, etanșeizarea structurii, reducerea grosimii peretelui anvelopă, eliminarea unor straturi pentru finisaj (EIOS Inside), reducerea sistemelor termice, etc.

EIOS Thermosystem în oricare variantă se amortizează într-un interval de 3-5 ani prin economia de energie.

Durabilitatea pentru Casa EIOS se calculează în sute de ani!


LA ÎNCEPUTUL PAGINII