EFICIENȚA ECONOMICĂ

Raportul între cheltuieli relativ mici și beneficii foarte mari dă viziunea unor costuri mici, deci o eficiență economică foarte bună. Comparația între prețurile de achiziționare și instalare a EIOS, împreună cu garanția calității și funcționalității, și beneficiile ne mai afirmate până în prezent dau viziunea asupra eficienței economice.

Eficiența economică este dată de raportul între cheltuieli și beneficii.

În cazul EIOS, costurile achiziționării sunt reprezentate de materiale și instalare, cu garanția calității, la prețuri echivalente sau mai mici față de alte termosisteme. 

Pe langă costurile EIOS trebuie luată în considerare și o economie inițială prin dimensionarea la un nivel mai scăzut sau chiar eliminarea instalațiilor de încălzire și aer condiționat. Dacă prețul pe metru pătrat de EIOS, la aceeași grosime este echivalent sau mai mic față de alte termosisteme, dimensionarea mai redusă a instalațiilor (centrala termică mai mică, elemenți de calorifer mai puțini) și eliminarea aerului condiționat în mansardă pot da o privire de ansamblu asupra reducerii cheltuielilor în faza de construcție. 

În ce priveste beneficiile, acestea încep cu eliminarea condensului asociat cu mucegaiuri și probleme de sănătate și continuă cu un lung șir de beneficii reale cum sunt amortizarea invesțitiei în timp scurt, ambient termic plăcut fără aport de energie sau facturi minime pentru încălzire.  

 
Raportul între cheltuieli relativ mici și beneficii foarte mari dă viziunea unor costuri mici, deci o eficieță economică foarte bună.

 
Atunci când faceți o investiție, fie că este o construcție nouă, renovare sau pur și simplu o eficientizare termică, oricine pune în balanță cheltuielile pentru realizarea obiectivului cu beneficiile realizate. 

Când vine vorba despre izolații termice, puțini știu faptul că soluțiile actuale au două probleme majore, și anume:
  • Prin difuzia vaporilor de la cald la rece, termoizolațiile formează un condens abundent, urmat de mucegaiuri și degradare (paradigma vaporilor).

  • Coeficienții izolației termice specificați (testare în condiții ideale) nu se regăsesc în practica decât într-un procent foarte mic, condițiile de instalare și permeabilitatea foarte mare la apă/aer/vapori reducând drastic coeficienții de transfer termic ai ansamblului de perete față de specificațiile materialul termoizolant.

Aceste două mari deficiențe rezolvate pe deplin de EIOS Thermosystem și asociate cu alte avantaje trebuie să vă dea o primă viziune în stabilirea obiectivelor din care să rezulte și beneficiul.
În ce privește costurile, materialul termoizolator de bază EIOS Sealboard (polistiren extrudat XPS) este la pret mai mic sau egal cu vata minerală cu densitate mare. Spuma pentru lipire și sigilare EIOS Sealfoam și sigilantul EIOS Seal sunt în general compensate de eliminarea din structura de perete a barierei de vapori (folie instalată la interior sau așa zisa ”folie anticondens”, folie perforată sau permebilă care devine suprafață de condens în zona rece). Modul simplu și ingenios de instalare continuă a termosistemului EIOS, folosirea spumei EIOS Sealfoam de pistol și a matrialului EIOS Fix pentru lipirea panourilor duce la o manoperă facilă. Per total, costurile de material și instalare EIOS sunt mai mici sau egale cu un termosistem sau izolație termică de același calibru oferite în mod curent pe piață. 
Totuși, EIOS Thermosystem are un preț al manoperei mai ridicat față de termoizolațiile instalate în cavitate. Motivul principal este faptul că alte materiale izolante ”se pun” în perete și nu se crează un sistem. Din acest motiv alte izolații nu au eficiența unui sistem nepermisiv. Orice material termoizolant trebuie obligat să lucreze la conductivitate, altfel va sta degeaba...

Tot la capitolul cheltuieli pot fi luate în considerare: reducerea instalațiilor de încălzire la puteri energetice mai mici, elemenți de calorifer mai puțini, reducerea sau eliminarea instalației de aer condiționat, toate acestea datorită eficienței extrem de mare a termoizolației EIOS.
În ce privește beneficiile, acestea includ:


Beneficiile aplicării Principiului Evitării Condensului şi conceptului Umiditate Zero unei locuinţe mai sănătoase duce şi la o proiectare mai simplă iar construcţia, renovarea şi intreţinerea nu trebuie să ducă costuri mai mari. Putem oferi o imagine generală a modului de economisire prin aplicarea EIOS Thermosystem, fără compromisuri şi cu performanţe îmbunătăţite ale clădirilor.   

Singura variantă corectă de termoizolare vă este oferită la prețuri echivalente cu soluțiile greșite, cu avantaje incomparabile.

Comparația între prețurile relativ mici de achizitionare și instalare a EIOS, impreună cu garanția calității și funcționalității, și beneficiile ne mai afirmate până în prezent, vă dau viziunea asupra eficienței economice.
LA ÎNCEPUTUL PAGINII