EIOS Thermosystem | Lucrări Rezidențiale

Casa EIOS, structură tradițională din lemn

Casa EIOS cu structură tradițională integral din lemn, șarpantă cu lambriu în zona locuită cu tavan și astereală în zona de pod. EIOS 8Sky rezolvă în totalitate separarea mediului interior condiționat de mediul exterior, etanșeitatea la aer/vapori, evitatea condensului și izolația termică. EIOS 8System întregește separatorul de mediu cu aceleași performanțe pentru toată casa. Mansarda este răcoroasă vara iar iarna consumul de energie pentru încălzire este similar cu cel al caselor certificate energetic.

Condensul este considerat zero iar umiditatea structurii este constantă in limitele 10 - 12% lemn uscat, fiind realizat conceptul de Umiditate Zero.

EIOS Inside extindere casă existentăExtinderea unei case locuite de 6 ani cu soluția EIOS 10Inside, Umiditate Zero.                     

Lucrarea s-a executat pe timp friguros în decembrie. Noul spațiu, deși similar ca suprafață cu spațiul locuit încălzit se încălzește similar doar de la centrala de la parter și coșul de fum izolat care trece prin mansardă. Proprietarul hotărăște să renoveze toată casa după conceptul Casa EIOS.

Renovare casă existentă după conceptul Casa EIOS, tavane

Tavanul existent a fost demolat și s-a aplicat izolația nepermisiva EIOS 10Inside.

Izolația veche permisivă este deja îmbâcsită de mucegai iar modul de instalare arată neetanșeitatea totală și cauzele ineficienței termice. Acum vechiul sistem de aer condiționat care vara mergea continuu este folosit doar ocazional iar consuemul pentru incălzire iarna a scăzut sub jumătate, deși spațiul locuit aproape s-a dublat. 

Locuință familială P + M izolată EIOS 8Sky

Șarpanta este izolată EIOS 8Sky, etanșată la fluxul de aer și hidroizolată prin metoda nepermisivă.

Structura din lemn este complet separată de mediul exterior iar transferul termic prin conductivitate asigură confortul termic în mansardă, cu un consum minim de energie.  

LA ÎNCEPUTUL PAGINII